Geitje in de wei

12 July 2012

Romige zoute geitenkaas. Een heerlijk kaasje om mee te koken. Vandaag door de risotto. Een makkelijk recept, dus wees niet bang risotto is niet moeilijk het vraagt alleen wat meer aandacht. Schenk het een flinke dosis liefde en het wordt smullen. Vegetarisch is deze risotto ook heel geschikt, laat simpelweg de parmaham weg.

What goes in?

Voor 2/3 personen

Risotto

250 gram aboriorijst

1 sjalotje, fijn gesnipperd

1 teentje knoflook, fijn gesneden

3 eetlepels olijfolie

20 gram boter

700 ml groente bouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje)

Een flinke scheut droge witte wijn

100 gram zachte geitenkaas

Paar flinke krullen Parmigiano Reggiano

Asperges

80 gram parmaham

300 gram groene asperges

 

3,2,1: Let’s cook!

 

1. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime hapjespan. Fruit de sjalotjes met de knoflook tot het glazig wordt. Pas op dat de knoflook niet verbrand, anders wordt het bitter. Doe de rijst erbij en bak dit tot de rijst beetje doorzichtig wordt.

2. Blus de rijst af met een flinke scheut witte wijn. Laat de rijst op matig vuur al het vocht opnemen. Blijf goed roeten zodat het niet aan de bodem gaat plakken.

3. Begin nu met de bouillon toe te voegen per soeplepel. Wacht tot al het vocht is opgenomen voordat er meer bouillon wordt toegevoegd. Blijf dit herhalen tot alle bouillon gebruikt is. Blijf wel goed roeren ;-) aandacht en liefde. Rijst zal na ongeveer 18 min gaar zijn.

4. Rol de parmaham om de asperges en grill deze kort bruin en knapperig.

5. Wanneer de rijst gaar is, haal je de pan van het vuur. Verbrokkel de geitenkaas en voeg deze toe aan de rijst. Roer het goed door. Maak de borden nu op en maak het af met gescheurde verse basilicum.

Enjoy,

Shirley Mok