Surinaamse Kip Kerrie

26 February 2013

Op werk hadden we ontzettend veel kruiden over van de beurs waar we vorige maand op stonden. Een grote cup met kerriepoeder nam ik mee en dacht: “Jummmm kip kerrie ga ik maken!”. Dit gerecht kan uiteraard met Roti gegeten worden, echter was het zelf maken van Roti net iets teveel werk voor mijn rust weekend dus aten wij het gewoon met rijst. Lekker met zure komkommer erbij :-)

What goes in?

500 gram Vastkokende aardappels in stukken.
3 stukken Kipfilet (Kippendijen of poten is nog lekkerder!)
4 tenen Knoflook fijngehakt
2 gesnipperde Uien
1 Tomaat in blokjes
300 gram Kouseband
1 Rode peper (Origineel met Madam Jeanette, alleen ik kan niet goed tegen pittig voedsel)
3 hard gekookte Eieren
3 eetlepels Kerriepoeder
1 eetlepel Ketoembar
1 eetlepel Djinten
2 blokjes Kippenbouillon
Zout en Peper
150 ml Water
Selderij

3,2,1: Let’s Cook!

1. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer het met zout en peper. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm.

2. Verwarm een hapjespan en doe hier een flinke scheut zonnebloem in. Bak de uien en knoflook op middenhoog vuur glazig. Voeg de kipfilet hieraan toe samen met de bouillonblokjes en bak deze bruin. Voeg de kruiden, tomaten en rode peper toe en blus het af met water.

3. Voeg de aardappels toe en laat dit op laag vuur stoven. Roer het om de paar minuten voorzichtig om. Na 10 minuten voeg je de eieren hieraan toe. 

4. Als de aardappels bijna gaar zijn, voeg je de kouseband toe en laat je het nog eens 15 minuten stoven.Mocht het  te droog worden dan kan je er wat meer water aan toevoegen.

5. Na 30-40 minuten stoven, is de kip kerrie klaar. Maak het af met fijngehakte selderij en serveer het met witte rijst of Roti.

Enjoy!

Shirley Mok