Chewy Crunchy Chocolate (Mokka) Hazelnut Cookies

7 April 2013

Chocolate Chip Cookies een in 1930 per toeval uitgevonden koekje met de intentie dat de chocolade zou smelten maar dat gebeurde niet. Voilà een heerlijk koekje met stukjes chocolade er door. Een chocolate chip koekje maken, geeft zoveel mogelijkheden. Vooral verschillende soorten noten passen er erg goed bij of allerlei verschillende soorten chocolade. Ik had via mijn werk Mokka druppels meegekregen en die gebruikte ik maar je kan gewoon lekker melk of pure chocolade gebruiken. Dit recept zorgt bij kleine koekjes voor een krokant koekje maar bij grotere koeken voor een chewy structuur wat ik persoonlijk erg lekker vind. Daarbij nog stukjes hazelnoot en je hebt een perfect koekje!

 What goes in?

18 koeken

125 gram Bloem
125 gram Zelfrijzendbakmeel
170 gram Roomboter
200 gram Lichtbruine Basterdsuiker
100 gram Kristalsuiker
1 eetlepel Vanille
2 eetlepels Cacaopoeder
1 Ei
1 Eidooier zonder eiwit
50 gram Witte hazelnoten fijngehakt
75 gram Chocolade
1 halve theelepel Zout

3,2,1: Let’s Cook!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Zeef de bloem en zelfrijzend bakmeel boven een kom en voeg hier het zout en de cacaopoeder aan toe.

3. Smelt de boter en voeg hier de basterdsuiker en suiker aan toe. Doe in een aparte kom de eieren en vanille en klop dit kort.

4. Voeg de natte bestanddelen bij het droge en roer dit kort door elkaar. Voeg hier vervolgens de hazelnoten en chocolade aan toe.

5. Maak met de hand bolletjes van één eetlepel deeg en leg deze op de plaat. Druk met twee vingers zachtjes tot het de dikte van een centimeter heeft.

6. Bak de koekjes af in 15 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Shirley Mok