Geitenkaas met Pompoen Quiche

10 April 2013

Hartige taart..tja ik weet het niet. Ik ben gewoon niet zo goed in hartig bakken. Het komt niet vaak voor dus heb ik er weinig ervaring mee waardoor ik er nog weleens zenuwen bij krijg wanneer ik het in de oven zet. Toch wil ik wat meer de hartige hoek op en zo maakte ik deze heerlijke quiche met geitenkaas en pompoen. Het was ontzettend makkelijk en daarbij ook nog eens heel erg goed gelukt. Oké ik heb wel een makkelijke variant gemaakt maar dit is om te oefenen uiteraard ;-) Eerst volgende keer zal ik zelf het deeg ook maken. In ieder geval probeer het ook en je zult versteld staan!

 

 What goes in?

6 bladeren Bladerdeeg voor Hartige taart
600 gram Fles pompoen
100 gram Geitenkaas
100 gram Gerookte ontbijtspek
2 Sjalotten
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Rozemarijn (vers of gedroogd)
2 eieren
75 ml Slagroom
Olijfolie
Peper & Zout
Honing

3,2,1: Let’s Cook!

1. Ontdooi de bladerdeeg en snijd de knoflook en sjalotten fijn. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.

2. Vet je taart/quichevorm in met een beetje olijfolie en bedek deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3. Verwarm de oven voor op 175 graden.

4. Fruit in een hapjespan in een eetlepel olijfolie de knoflook en sjalotten zachtjes aan en voeg de blokjes pompoen en rozemarijn toe. Bak de pompoenblokjes 10 minuten.

5. Doe de gebakken pompoen in de vorm en spreid dit goed uit. Snijd de plakken ontbijtspek in blokjes en voeg dit toe aan de pompoen. Verkruimel tussen de vingers de geitenkaas over de vulling.

6. Klop in een kom de eieren los en voeg hier zout & peper toe. Let op: niet teveel zout gebruiken, de geitenkaas en spek zijn zout genoeg. Schenk het mengsel over de vulling.

7. Bak de quiche af in 35 minuten.

8. Druppel voor het serveren nog wat honing en serveer er een lekkere rucolasalade bij. Koud of warm, blijft lekker.

Enjoy!

Shirley Mok